2017. december 11., hétfő

Almás pite birsalma lekvárral


Hozzávalók (egy közepes piteformához):
a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
2 tk cukor
egy csipet só
kevés fahéj
2 tk hideg víz
a töltelékhez:
4 nagyobb alma
ízlés szerint cukor és fahéj
kb. 3-4 ek birsalma lekvár

+ a díszítéshez dió
  • Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, és alaposan elkeverjük. 
  • A lisztet és a vajat összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tészta további hozzávalóit is. Összegyúrjuk, majd egy kivajazott, kilisztezett formába simítjuk. A felesleget a széleiről levágjuk.
  • A tésztát megkenjük a lekvárral, ráhalmozzuk az almát és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  • Előmelegített sütőben, kb. 150-160 fokon 45-50 percig sütjük, hogy a tészta alja is szépen átsüljön.
  • Durvára tört dióval megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése