2011. március 7., hétfő

Avokádókrém és kukoricás tonhalkrém

A korábban bejegyzett padlizsán -és ricottakrém után ma ismét úgy döntöttem, hogy pirítós-krémes vacsora lesz. Az avokádóért való rajongásomat csak erősítette a közelmúlt mexikói vacsis élménye, a tonhal pedig egy hosszabb észak-európai kinn tartózkodás szép perceit idézi. 

Íme a szupergyors receptek!

Az érett avokádót a héjától megtisztítom, eltávolítom a magját, majd villával összetöröm. Adok hozzá ízlés szerint tejfölt, mustárt, paradicsompürét, sót, borsot és egy kevés zúzott fokhagymát. Ha több avokádóból készítek krémet, az arányokat a többi hozzávaló esetében növelem.
A tonhalkrémet 2 olajos konzervből készítem. A halat szintén összetöröm, majd mustárral, majonézzel, egy kevés tejföllel, sóval és borssal ízesítem, végül pedig kukoricát keverek hozzá.
Mindkettőt pirítóssal tálalom, de az avokádókrém tortillával is nagyon finom! Szerintem szemet – és hasat – gyönyörködtetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése