A korábban
bejegyzett padlizsán -és ricottakrém után ma ismét úgy döntöttem, hogy
pirítós-krémes vacsora lesz. Az avokádóért való rajongásomat csak
erősítette a közelmúlt mexikói vacsis élménye, a tonhal pedig egy
hosszabb észak-európai kinn tartózkodás szép perceit idézi.
Íme a szupergyors receptek!
Az
érett avokádót a héjától megtisztítom, eltávolítom a magját, majd
villával összetöröm. Adok hozzá ízlés szerint tejfölt, mustárt,
paradicsompürét, sót, borsot és egy kevés zúzott fokhagymát. Ha több
avokádóból készítek krémet, az arányokat a többi hozzávaló esetében
növelem.
A
tonhalkrémet 2 olajos konzervből készítem. A halat szintén összetöröm,
majd mustárral, majonézzel, egy kevés tejföllel, sóval és borssal
ízesítem, végül pedig kukoricát keverek hozzá.
Mindkettőt pirítóssal tálalom, de az avokádókrém tortillával is nagyon finom! Szerintem szemet – és hasat – gyönyörködtetőek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése