És nemcsak a legegyszerűbb, az egyik leghálásabb is. Annyira várom már a
tavaszt és a jó időt, hogy a hétvégén muszáj volt egy kis "napfényt"
varázsolni az asztalra, mely a nyarat idézi. Tudom, hogy a málna,
szeder, ribizli szezonja még fényévekre van, de hát mi másra való az
amúgy nem is rossz minőségű fagyasztott erdei gyümölcs? Pont arra, hogy
egy morcos, február végi hétvégén megörvendeztessen minket.
Fogjunk hát (6 adaghoz):
- 500 gr túrót
- 1 pohár natúr joghurtot
- 1 doboz fagyasztott erdei gyümölcs keveréket
- 1 fél citromot
- 6-7 babapiskótát
- valamint édesítőszert/cukrot.
A
túrót villával összetöröm, majd a joghurtot hozzáadom és alaposan
elkeverem. A fél citrom levét belefacsarom, és édesítőszerrel ízesítem.
Egy kevés vaníliaaroma is gazdagíthatja az ízeket. A krémet egy
órácskára hűtőbe teszem.
Egy
üvegedény alját tejbe mártott babapiskótával rakom ki, majd arra
kanalazom az első réteg túrókrémet. Erre jöhet a kiolvasztott,
lecsöpögtetett gyümölcskeverék fele, aztán a maradék krém. A kompozíciót
végül a gyümölcsök másik felével fejezem be.
Pár óra hűtés után fogyasztható is, kis tányérokra, kelyhekbe kanalazva.
Hiába, lehet kinn akármilyen hideg, a málna és ribizli íze mindig tökéletes ötlet a nyár becsempészésére.

Egy ilyen gyümölcsös túrókrémnek csak előnyei vannak :)
VálaszTörlésTeljes mértékben egyetértek! Tökéletes :))
VálaszTörlés