2011. március 8., kedd

Erdei gyümölcsös túrókrém - a legegyszerűbb desszert

És nemcsak a legegyszerűbb, az egyik leghálásabb is. Annyira várom már a tavaszt és a jó időt, hogy a hétvégén muszáj volt egy kis "napfényt" varázsolni az asztalra, mely a nyarat idézi. Tudom, hogy a málna, szeder, ribizli szezonja még fényévekre van, de hát mi másra való az amúgy nem is rossz minőségű fagyasztott erdei gyümölcs? Pont arra, hogy egy morcos, február végi hétvégén megörvendeztessen minket.

Fogjunk hát (6 adaghoz):
- 500 gr túrót
- 1 pohár natúr joghurtot
- 1 doboz fagyasztott erdei gyümölcs keveréket
- 1 fél citromot
- 6-7 babapiskótát
- valamint édesítőszert/cukrot.

A túrót villával összetöröm, majd a joghurtot hozzáadom és alaposan elkeverem. A fél citrom levét belefacsarom, és édesítőszerrel ízesítem. Egy kevés vaníliaaroma is gazdagíthatja az ízeket. A krémet egy órácskára hűtőbe teszem.
Egy üvegedény alját tejbe mártott babapiskótával rakom ki, majd arra kanalazom az első réteg túrókrémet. Erre jöhet a kiolvasztott, lecsöpögtetett gyümölcskeverék fele, aztán a maradék krém. A kompozíciót végül a gyümölcsök másik felével fejezem be.
Pár óra hűtés után fogyasztható is, kis tányérokra, kelyhekbe kanalazva.
Hiába, lehet kinn akármilyen hideg, a málna és ribizli íze mindig tökéletes ötlet a nyár becsempészésére.

2 megjegyzés: