2011. március 5., szombat

Csőben sült pestós-cukkinis rakott penne

Bár az elnevezése kicsit talán hosszú lett, de annál könnyebben és egyszerűbben elkészíthető ez a rakott tészta. Kitűnő választás, ha éhes barátokat várunk, de akkor is, ha nincs ötletünk, kevés az időnk, sokféle zöldség vagy hús van otthon, viszont mindenből csak egy kicsi - ez a pár tényező épp elég ahhoz, hogy ez legyen az aznapi menü.


Hozzávalók:
Fél kg penne
1 üveg paradicsomos-bazsalikomos pesto
2 vékony cukkini
5-6 nagyobb fej gomba
30 dkg csirkemell
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, illetve ízlés szerint bárminemű fűszer

A tésztát sós vízben megfőzöm, de úgy, hogy ne legyen túl puha.
A hagymát felaprítom és kevés olajon megdinsztelem, majd a megtisztított, felszeletelt gombát ráteszem. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítem. A cukkinit is felkarikázom, és a karikákat 4 felé vágom. A gombával addig pirítom, míg meg nem puhulnak.
A csirkemellett apró kockákra vágom és sóval, valamint zúzott fokhagymával megpirítom.
 A leszűrt tésztához keverem a gombás-cukkinis szószt, majd a pestóval alaposan összeforgatom. Ha a csirkemell szépen megpirult, azt is a tésztához adom.


Egy nagyobb hőálló tálba öntöm az így összeállított pennét, majd 180-200 fokon kb. 30 percig sütöm. Akinek tetszik, sajtot is reszelhet a tetejére, nekem most anélkül volt ínyemre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése