2011. március 26., szombat

Harcsafilé roston citrommártással, salátaágyon

Elérkeztünk az első halas bejegyzéshez. Kár, hogy nem vagyunk halas nemzet és az évi halfogyasztás nagy részét a karácsony esti vacsorára készített halászlé és rántott hal teszi ki. Na jó, azért ne feledkezzünk meg a nyári hekkezésről és a bográcsban rotyogó finomságról sem. A mai ebéddel tehát próbáltam javítani ezen az arányon.


Hozzávalók (2 személyre):

1 nagy szelet afrikai harcsafilé
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
só, bors
fél teáskanál dijoni mustár
salátakeverék

A filét két felé vágom, besózom, citromlével és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. Grillserpenyőben nagyon kevés olajon mindkét oldalán pirosra sütöm.
A citrommártáshoz egy fél doboz natúr joghurtot ízlés szerinti mennyiségű citromlével, borssal és dijoni mustárral elkeverek, és rövid ideig a hűtőben pihentetem.

Amikor a hal átsült, salátaágyra teszem és meglocsolom a citromos szósszal. 
Könnyű szombati ebéd az egészséges táplálkozás jegyében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése