2011. március 27., vasárnap

Zöldséges-paradicsomos farfalle mozzarellával

A mai ebédnél keveredett a magyar és az olasz kulinária. Gulyáslevest készítettem, csak hogy ne teljen el vasárnap hús nélkül, ehhez pedig egy könnyebb főétel dukált. Így született meg a zöldségekkel rakott, paradicsomszószos farfalle.

Hozzávalók (4 személyre):

500 g farfalle
1 cukkini
1 kisebb padlizsán
6-7 nagyobb fej gomba
1 dobozos paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
só, bors, fokhagyma, bazsalikom, cukor
olaj

A tésztát bő vízben megfőzöm, de legyen túl puha.
A hagymát összevágom és egy nagy teflonos serpenyőben kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a felkockázott cukkinit és padlizsánt, majd ízlés szerint sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem. A megtisztított gombát felkarikázom és 10 perc után a többi zöldséghez adom. Egy kevés borsot és bazsalikomot teszek rá.

Egy másik edényben a paradicsompürét kevés cukorral, fokhagymával, sóval és bazsalikommal összeforralom, majd a leszúrt tésztára öntöm. Ha a zöldségek megpirultak, azokat is a tésztához forgatom. 
Egy nagyobb jénai edénybe kevés olajat öntök, és a paradicsomos-zöldséges tésztát beleteszem.

20-25 percig 200 fokon sütöm, majd a végén szeletekre vágott mozzarellát pirítok a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése