Erre a receptre a Nők Lapja Évszakok talán e havi számában bukkantam és annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, elkészítem. Bár a napokban már volt torta, de ahogy látom, ez is igen remekül fogy. Könnyed, krémes finomság, melyet így ,a közelgő hétvége felé tanácstalanul a konyhaszekrény előtt állóknak ajánlok.
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
6 dkg zabpehely
15 dkg túró
1 tojás
4 evőkanál étolaj
2 evőkanál cukor
fél teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
3 körte
50 dkg túró
2 tojás
3 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
8 dkg olvasztott vaj
1 citrom leve
2 dl tejföl
fél teáskanál sütőpor
A tésztát elkészítem a felsoroltakból és 20 percre hűtőbe teszem.
A töltelékhez az 50 dkg túrót áttöröm és hozzáadom a tejfölt, a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásokat kettéválasztom és a cukorral, valamint a vajjal habosra verem. A fehérjékből a citrom kifacsart levével kemény habot készítek. Mindezeket a túróhoz keverem.
Egy 26cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazok és kicsit kilisztezek. A hűtőből kivett tésztát a kezemmel elegyengetem az alján és kb. 2-2,5 cm-es peremet is hagyok neki. A krémet a tésztára öntöm, és előmelegített sütőben, 180 fokon 45-50 percig sütöm.
Tálalás előtt a formában hagyom kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése