Surprise, surprise, megint akadt itthon egy kis leveles tészta, és mivel
nem volt jobb dolgom péntek délután, nekiláttam hát, hogy valami
finomságot készítsek uzsonnára, mire a legnagyobb "motiválóm" hazaér. A
tészta mellett adott volt az anyukám által nyáron eltett meggylekvár, és
az egésszel végeztem is röpke 25 perc alatt.
Hozzávalók:
1 leveles tészta (hengerbe csavarva kapható, nem fagyasztott, ebből kb. 18-20 darab lesz)
meggylekvár, illetve bármilyen édes töltelék, amihez kedvünk van
A
leveles tésztát felvágom egyenlő nagyságú négyzetekre, és kézzel kissé
mindegyiket kihúzom. A közepére egy kevés lekvárt teszek - nem kell túl
sok, mert bár így is folyt ki egy kevés, de nagyobb mennyiség esetén
szinte az egész kifolyna. A négyzetek 4 sarkát egymás felé hajtottam és
amennyire csak lehet, összenyomtam, lezártam a nyitott részeket.
Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem (ez amúgy is van a hengerben, illetve
ha kifolyik a lekvár, a papírt egyszerűen csak kidobom és nem kell az
odasült tölteléket a tepsi aljáról felkaparni), majd a kis batyukat
felsorakoztattam.
Kb. 20 percig sütöttem őket 180 fokos
sütőben, majd a sütési idő vége felé kissé lecsavartam a
hőfokszabályzót, hogy piruljanak még egy keveset.
Van egy olyan érzésem, hogy nem fog sokáig tartani, de úgy a jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése