A múltkori étcsokis-mandulás zabpelyhes
keksz olyan jól sikerült, hogy ez a mogyorós változat már a harmadik a
sorban - ezt megelőzte egy fahéjas-almás adag.
És
hogy miért ajándék? Főzési passzióm legnagyobb haszonélvezője végre a
munkatársai körében is népszerűsítette a blogomat, akik hiányolták, hogy
soha nem visz a finomságokból. Most itt az ideje, sok szeretettel
küldöm hát nekik, és ha ízlik, talán még más is csurran-cseppen majd!
A hozzávalók:
8 dkg rétesliszt
4 dkg finomliszt
8 dkg zabpehely
10 dkg olvasztott vaj
6 dkg cukor
1 tojás
1/4 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
10 dkg mogyoró
A
liszteket elkeverem a cukorral, sütőporral és szódabikarbónával, majd a
darált mogyorót és a zabpelyhet is hozzáadom (a zabpelyhet is
átdaráltam). A vajat megolvasztom, és a tojással együtt a lisztes
keverékhez öntöm. Ha nem eléggé formázható, egy pici tejet is öntök
hozzá.
Kis golyókat formázok a
tésztából, a két tenyerem között szétlapítom őket és sütőpapírral
bélelt tepsibe rakom. Hagyjunk helyet a kekszek között, ugyanis kicsit
meg fognak nőni.
Remélem, ennek is ugyanolyan sikere lesz, mint az előző két tepsinek!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése