Azt hiszem, ma sikerült elkészítenem az életem során evett legfinomabb
kacsát: most készítettem először, és nem önteltségből, de valóban
csodásan omlósra, ízesre sikerült, a ropogós bőréről nem is beszélve.
Mindenkinek ajánlom a következő receptet, aki szereti a kacsát. Mert a
kacsacomb a világ legpompásabb étele!
Hozzávalók (mi ma öten ültük körbe az asztalt):
8 kacsacomb
2 alma
friss rozmaring
só, bors, fokhagyma
olaj
A
combokat előző este megtisztítottam, és alaposan bedörzsöltem sóval,
borssal és zúzott fokhagymával, majd egy éjszakát a hűtőben pihentek.
Másnap,
miután keresztben beirdaltam a húsokat, egy nagy tepsire raktam őket.
Figyeljünk rá, hogy olyan tepsit válasszunk, aminek pereme is van,
mert a combokból nagyon sok zsír olvad ki, és kanalazhatjuk le róla,
nehogy a sütőbe csorogjon egy laposabb tepsiből.
A
kacsát fóliával letakarom, és így sütöm 180-200 fokon kb. másfél óráig.
A fólia eltávolítása után további másfél óra még biztosan kell a
comboknak. Sütés közben folyamatosan locsolgassuk a kisült zsírral, így
a combok nem száradnak ki és még ropogósabbak lesznek. A sütési idő
vége felé kapcsoljuk kissé vissza a hőfokot, én 150 fokon sütöttem
tovább. A két almát meghámoztam, majd a szeleteket a combokra, a combok
közé raktam, a rozmaringágakból pedig keveset mindegyik hús tetejére
tettem. Amikor már szép pirosak, készen is vagyunk.
Hozzá az elmaradhatatlan párolt káposztát készítettem, és a férfinépnek
volt egy kevés hagymás tört burgonya is. A zsírt vétek lenne kidobni,
nyugodtan szűrjük át egy befőttes üvegbe, friss kenyérrel és
zöldségekkel isteni csemege lesz még egy hétköznap este.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése