2012. október 29., hétfő

Diós-mandulás batyuk

Nincs is jobb dolog annál, amikor egy hűvös hétvégi délelőttön sütésre adhatom a fejem. Így volt ez a minap is, egyszerűen jóleső érzés ezekkel a kis falatkákkal foglalatoskodni.



Hozzávalók (kb. 40-45 darabhoz):
50 dkg liszt
20 dkg vaj
1 kis pohár tejföl
2 ek porcukor
egy csipet só
1 tk sütőpor
kevés tej (ha igényli a tészta)
A töltelékhez:
15-20 dkg dió
10-15 dkg mandula
kevés citromlé
fél dl tej
2 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor

porcukor a forgatáshoz


  • A tésztát a fenti hozzávalókból összegyúrom. 
  • A diót és a mandulát megdarálom és egy lábasba öntöm őket. Megcukrozom, rászórom a vaníliás cukrot is, valamint hozzáöntöm a fél dl tejet, összekavarom, majd ízlés szerint egy kevés citromlevet facsarok rá. 4-5 percig melegítem a masszát, vigyázva, hogy oda ne égjen.
  • A vékonyra nyújtott tésztából négyzeteket vágok, mindegyik közepére helyezek a diós töltelékből, majd batyu formákat készítek belőlük.
  • Adagonként kb. 30-35 percig sütőm őket (ez sütőtől, előmelegítéstől függ).
  • Amikor kiveszem, egy picit hűlni hagyom, majd porcukorba forgatom őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése