2012. november 14., szerda

Lekváros párnácskák fahéjas porcukorban

Tegnap este munka után adott volt egy nagy adag sütési kedv és több üveg lekvár - ezt csak tetézte pár édes falat utáni vagy, így születtek meg ezek a párnácskák. Nem is rossz!



Hozzávalók (kb. 40 darabhoz - mérettől függően):
30 dkg liszt
8 dkg vaj
2 tojás
12 dkg porcukor
fél teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
egy kevés friss citromlé
egy csipet só
a töltelékhez tetszés szerinti lekvár
a forgatáshoz fahéjjal vegyített porcukor 



  • A tésztát kidolgozom, majd picit pihentetem. Vékonyra nyújtom, és négyzetekre vágom, hol kisebbre, hol nagyobbra sikerül.
  • A kis négyzeteket szükség esetén még vékonyabbra nyújtom, hogy a két egymásra helyezett réteg ne adjon majd túl vastag tésztát.
  • A négyzeteket összepárosítom, az egyikre helyezek egy kevés lekvárt, majd miután a másikat a tetejére tettem, villával lenyomkodom a párnácska szélét, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
  • Kivajazott, kilisztezett tepsibe sorakoztatom őket, 180 fokon nagyon hamar megsülnek.
  • Még melegen beleforgatom a fahéjas cukorba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése