2012. november 17., szombat

Tökmagos pogácsa

A pogácsák sorát gyarapítandó, most a tökmagos változat került terítékre - szó szerint.


Hozzávalók (kb. 40-45 darabhoz):
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 pohár tejföl
25 dkg margarin
1 csomag instant élesztő (fél kg liszthez való)
10 dkg tökmag
1 egész tojás a kenéshez
  • A fenti hozzávalókból, egyelőre a tökmag kivételével, tésztát gyúrunk, majd egy fél órát pihentetjük. A tökmagot durvára darájuk, és a tésztához adjuk. Ezután ismét alaposan átgyúrjuk, és minden egyes nyújtás után hajtogatjuk. A hajtogatást 4-5 alkalommal ismételjük meg.
  • Kb. 1 cm vastagra nyújtsuk a tésztát, éles késsel vagdossuk be a tetejét, majd pogácsaszaggatóval vagy kis pohárral szaggassuk kis a pogácsákat.
  • Tojással kenjük meg őket, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig süssük, addig, amíg a teteje és az alja is szép piros lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése