2012. november 25., vasárnap

Cukkinis-répás húsos párna

Mi sem lehetne jobb vendégváró ezektől a húsos párnáktól - az ihletet az argentin empanada adta, azonban a recept végül a saját elképzelésem szerint állt össze.


Hozzávalók (kb. 20-22 darabhoz nagyságtól függően):
a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál víz
1 kk sütőpor
1 csipet só
a töltelékhez:
1 kisebb cukkini
1 kisebb sárgarépa
15 dkg darált marhahús
1 kisebb fej vöröshagyma
1 tojás
kevés szárított chili paprika
fehérbors



  • A hagymát apróra vágom és kevés olívaolajon megpirítom. A marhahúst hozzáadom és együtt tovább pirítom őket. A chili paprikából 1-2 karikát adok hozzá, majd sózom és borsozom a húst.
  • A cukkinit (héjával) és a répát (pucolva) lereszelem, összekeverem őket, kevés sóval megszórva állni hagyom, majd kis idő múlva a levét kinyomkodom, és az elkészült húshoz teszem. Az egészre egy tojást ütök és alaposan összeforgatom a tölteléket.
  • A tésztát a fenti hozzávalókból összegyúrom, majd nagyon vékonyra nyújtom, és egy 8-10 cm átmérőjű pohárral köröket szaggatok belőle. Ezeket, ha nem elég vékony a tészta, egyenként tovább nyújtom.
  • A tészták egyik felére helyezem a tölteléket, a másik felét ráhajtom, majd sodró mozdulattal összeillesztem a két felet.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem a párnákat és egy felvert tojással megkenem a tetejüket, különös gonddal a széleket, hogy szét ne nyíljanak.
  • 20-25 perc alatt pirosra sütőm őket, 180-200 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése