2013. február 7., csütörtök

Birkapörkölt


Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg birkacomb
2 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paprika 
1 paradicsom
őrölt pirospaprika
majoranna, só

  • A birkát jó esetben faggyú nélkül kapjuk meg a hentesnél, de ha mégsem, ezt alaposan le kell szedni róla. A combot kicsontozzuk és a húst kockára vágjuk. Mivel bőven találhatunk benne inasabb részeket, viszonylag sokáig kell majd főzni a húst. Miután feldaraboltuk, vízben áztatjuk 15-20 percet.
  • A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
  • A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk és a hagymához adjuk. Amikor már szépen összeállt a pörköltalap, megszórjuk 2 tk őrölt paprikával.
  • A húst a paprikás alapra tesszük és kezdődhet a pörkölés. Vizet ne tegyünk alá, a húsból elég fő majd ki menet közben. Sóval és majorannával ízesítjük (egy kis csípőset is tehetünk bele), majd fedő alatt főzzük addig, amíg minden nagyobb vagy inasabb darab megpuhult. Ez kb. 1,5 óra. Ha szükséges, a főzés vége felé pótoljuk a vizet.
  • Nokedlivel, tésztával tálaljuk és elengedhetetlen mellé egy jó kis savanyúság.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése