2013. március 11., hétfő

Citromos-mákos keksz


Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
20 dkg liszt
7 dkg vaj
1 dl tej
3 ek cukor
1 tk sütőpor
1 tojás
2 ek mák
fél citrom leve, húsa
egy csipet só



  • A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a mákot. A vajat megolvasztjuk, és a lisztes keverékhez adjuk a tojás és a tej társaságában. 
  • A fél citromlevét és húsát is a tésztához adjuk. Ha túl lágy, egy kevés lisztet tegyünk hozzá.
  • Diónagyságú gombócokat formázunk a masszából, és egy sütőpapírral kibélelt tepsin sorakoztatva az előmelegített sütőbe tesszük őket. 15-20 perc alatt meg is pirulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése