Hozzávalók (15 cm-es tortaformában készült):
A tésztához:
1 tojás
20 dkg liszt
10 dkg vaj
só
A töltelékhez:
2 evőkanál tejföl
1 dl tejszín
1 tojás
3-4 közepes fej gomba
2 evőkanál kukorica
1-2 szál újhagyma
só, bors
fél tk sütőpor
a tetejére sajt
- A tésztát a fenti összetevőkből összeállítjuk. Ehhez a nagyságú formához talán soknak tűnhet a kapott tészta mennyisége, de szép magas quiche-t kapunk a végén.
- A töltelékhez a gombát, a hagymát felaprítjuk, majd minden összetevőt egy tálban elkeverünk.
- A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, a kör alakúra kinyújtott tésztát belesimítjuk, eligazítjuk, úgy, hogy kb. 1,5-2 cm-es pereme legyen. A zöldséges tölteléket ráöntjük, és az előmelegített sütőben 160-170 fokon sütjük. Fontos, hogy ne hirtelen süssük, hogy mind a tészta, mind a massza jól átsüljenek és ne legyen vizes a közepe a zöldségektől.
- A sütés kb. 45-50 percig tart, az utolsó 10 percben reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése