2013. március 31., vasárnap

Skót krémes




Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
6 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 egész tojás
1 csomag sütőpor
fél dl tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
25 dkg porcukor
kevés tej
2 vaníliás cukor
16 dkg liszt
1 liter tej
3 tojás fehérje
egy csipet só



  • A tésztát a fenti hozzávalókból összegyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztva 3 lapot sütünk belőle.
  • A tojássárgákat a porcukorral kikavarjuk, és néhány csepp tejet adunk hozzá. Csomómentesen belekeverjük a vaníliás cukrot, a lisztet és az 1 liter tejet. Tűzre tesszük és krémmé főzzük.
  • Ha megfőtt a krém, a tojásfehérjéből a csipet sóval vert kemény habot óvatosan hozzákeverjük.
  • A krémet a lapok közé kenjük.
  • Ajánlott egy éjszakát állni hagyni, hogy a tészta jól megpuhuljon és könnyen szeletelhető legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése