2014. szeptember 7., vasárnap

Pogácsa aszalt paradicsommal és olívabogyóval


Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 pohár tejföl
2 tojás sárgája
25 dkg margarin
1 csomag instant élesztő

10 dkg aszalt paradicsom
15 szem olívabogyó (zöld)
1 tojás a kenéshez



  • A lisztből, tojásból, margarinból, tejfölből, sóból és élesztőből tésztát gyúrok.
  • A paradicsomot és az olívabogyót apróra vágom, a kinyújtott tésztára teszem, és alaposan beledolgozom, azaz újra összegyúrom.
  • Ha ez készen van, egy éjszakára hűtőbe teszem az egészet.
  • Másnap kivéve a hűtőből (20-30 percet hagyom "melegedni") újból kinyújtom, majd 4-5-ször hajtogatva levelezem.
  • A tészta tetejét egy késsel berácsozom, és pogácsákat szaggatok belőle. A tetejüket megkenem tojással, és 160-170 fokon kb. 25-30 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése