Hozzávalók (18 cm-es formához):
A tésztalaphoz:
1 tojás
1 ek liszt
1 ek cukor
csipet só
fél tk sütőpor
2 tk kakaópor
A krémhez:
400 ml tejszín
1 tk zselatin fixáló
300 g étcsokoládé
A díszítéshez kakaópor és fehércsoki forgácsok.
- 1 tojásból kakaós piskótát készítünk: a tojást kettéválasztjuk, a sárgáját krémesre verjük a cukorral, a fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját elkeverjük a liszttel, a sütőporral és a kakaóval, majd hozzáforgatjuk a fehérje habot is. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kapcsos formában készre sütjük.
- A csokoládét feldaraboljuk és gőz felett felolvasztjuk. A hűtőből kivett tejszínt (érdemes 15-20 perccel a felverés előtt kivenni) a fixálóval kemény habbá verjük. A felolvasztott csokit, miután kihűlt, a kemény habhoz öntjük és alaposan összekeverjük.
- A kihűlt piskótára kanalazzuk a csokis habot, elsimítjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap kakaóporral megszórjuk és olvasztott, majd megdermedt fehércsokiból készített forgáccsal díszítjük (a megolvasztott csokit a felfordított tepsin elkenjük, megvárjuk, amíg keményre dermed, majd a kést vízszintesen húzva rajta forgácsokat készítünk).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése