2015. szeptember 20., vasárnap

Mini körtés sajttorta


Hozzávalók (4 db):
250 gr mascarpone
1 tojás
1 ek tejföl
2 ek liszt
2 körte
4 ek nádcukor
a kekszréteghez:
80 gr keksz (pl. zabkeksz)
50 gr vaj
a karamellhez:
1 ek cukor
10 gr vaj


  • A körtéket meghámozom, felkockázom és egy evőkanál cukorral puhára főzöm. Ha megpuhult, pürésítem.
  • A mascarpone-t alaposan elkeverem a tojással, tejföllel, liszttel és 3 evőkanál cukorral, és miután a körtepüré kihűlt, azt is hozzáteszem.
  • A mini tortaformák alját sütőpapírral kibélelem. A kekszet ledarálom és az olvasztott vajjal összekeverem (ha úgy látjuk, szükséges még vaj, adjunk hozzá). A formák aljára (kb. 1/4-ig) nyomkodom a kekszet, majd erre öntöm a mascarpone-s krémet.
  • Előmelegített sütőben (180-190 fokon) 30 perc alatt megsütöm.
  • Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni. Másnap elkészítem a karamellt a díszítéshez: a cukrot egy lábasban felolvasztom, majd hozzáadom a vajat. A formából kivett torták tetejére csorgatom (ha dermed, újramelegítve ismét folyós lesz a karamell).


2 megjegyzés:

  1. Hű, ez nagyon jól néz ki és nem is tűnik nehéznek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik :) Szuper kis desszert és tényleg nem nehéz :)

      Törlés