2015. november 10., kedd

Padlizsános csicseriborsó ragu füstölt kolbásszal


Hozzávalók (4 adaghoz):
20 dkg csicseriborsó
1 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
1 közepes sárgarépa
1 közepes padlizsán
1 póréhagyma harmada
2 evőkanál paradicsompüré
5 dkg füstölt kolbász
bors
kurkuma
olivaolaj

  • A csicseriborsót - ha nem konzervet használunk - 3-4 órára beáztatjuk. Ezután sós, fokhagymás vízben, a babérlevelekkel együtt puhára főzzük.
  • A padlizsánt apró darabokra vágjuk, sózzuk és a felkarikázott póréhagymával olivaolajon elkezdjük pirítani. A felkarikázott sárgarépát is hozzáadjuk.
  • A padlizsán harmadát kivesszük, a héját eltávolítjuk és villával összetörjük. Elkeverjük a paradicsompürével, és ha már minden zöldség puha, visszaöntjük: ez fogja besűríteni a ragunkat.
  • Ízlés szerint sóval, borssal és kurkumával tovább ízesítjük (ez utóbbi elhagyható, bár különleges ízt ad neki, viszont ha használjuk, csak keveset tegyünk bele).
  • A kolbászt felkarikázzuk, megpirítjuk, majd a zöldségekhez adjuk. Végül a zöldségekhez öntjük a megfőtt csicseriborsót is, összeforgatjuk és friss bagettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése