2013. február 15., péntek

Csokis-mazsolás keksz

Szuper gyors recept, amit bő fél óra alatt elkészíthetünk!


Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 tojás
7 dkg olvasztott vaj
3 ek cukor
fél tk sütőpor
1 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg ét vagy tejcsokoládé (akár vegyesen is)
5 dkg aranymazsola



  • A lisztet a sütőporral és a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tojást, a tejszínt és a tejet is.
  • A csokit darabokra törjük, és a mazsolával együtt a lisztes keverékhez adjuk.
  • Alaposan összedolgozzuk, majd diónagyságú golyókat formázunk belőle, melyeket végül a tenyerünkkel ellapítunk.
  • Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A kekszeket ráhelyezzük és 20-25 percre betoljuk a sütőbe.
  • Kb. 20 darab lesz belőle. Tetszés szerint variálhatjuk az ízesítését (dió, mandula, bármilyen aszalt gyümölcs kiváló hozzá).

2 megjegyzés:

  1. Imádjuk ezeket a kekszeket a családdal, mentettem is! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyorsak és finomak! Amióta magam sütöm a kekszeket, eszembe sem jutott boltit venni :)

    VálaszTörlés