Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg friss spenót
20 dkg csirkemell
30 dkg szélesmetélt
15 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tejföl
só, bors
olívaolaj
- A spenótot megmossuk és a szárát leszedjük a levelekről. A fokhagymát felszeleteljük. Kevés olívaolajon egy nagy serpenyőben megpároljuk a spenótleveleket és a hagymát, sóval, kevés borssal ízesítjük. Amikor megpuhult, egy turmixpohárba kanalazzuk és a tejföllel pürésítjük. Kevés olajat öntünk még hozzá.
- A csirkemellet apró kockákra vágjuk, megsózzuk és a spenóthoz használt serpenyőben, olajon megpirítjuk.
- A borsót sós vízben odatesszük főni.
- A tésztát sós vízben kifőzzük. Amikor lecsepegett, ráöntjük a serpenyőbe visszatett spenótpürére (előtte a csirkét kivesszük a serpenyőből), jók összeforgatjuk, majd a húst és a borsót is rátesszük, összekeverjük.
Szia!
VálaszTörlésNagyon szép színesek, gusztusosak az ételeid, tetszik az oldalad :)!
Nézz be hozzám, vár egy kis meglepetés :) :
http://izharmonikus.blogspot.hu/2013/06/best-blog-dij.html
Hédi
Tisztelt Szerkesztő!
VálaszTörlésA színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.
Az együttműködését előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Kovács Zsolt, Projektvezető
iNNOField Kft