2013. április 20., szombat

Spenótos-csirkés tészta zöldborsóval



Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg friss spenót
20 dkg csirkemell
30 dkg szélesmetélt
15 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tejföl
só, bors
olívaolaj

  • A spenótot megmossuk és a szárát leszedjük a levelekről. A fokhagymát felszeleteljük. Kevés olívaolajon egy nagy serpenyőben megpároljuk a spenótleveleket és a hagymát, sóval, kevés borssal ízesítjük. Amikor megpuhult, egy turmixpohárba kanalazzuk és a tejföllel pürésítjük. Kevés olajat öntünk még hozzá.
  • A csirkemellet apró kockákra vágjuk, megsózzuk és a spenóthoz használt serpenyőben, olajon megpirítjuk.
  • A borsót sós vízben odatesszük főni.
  • A tésztát sós vízben kifőzzük. Amikor lecsepegett, ráöntjük a serpenyőbe visszatett spenótpürére (előtte a csirkét kivesszük a serpenyőből), jók összeforgatjuk, majd a húst és a borsót is rátesszük, összekeverjük.


2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon szép színesek, gusztusosak az ételeid, tetszik az oldalad :)!
    Nézz be hozzám, vár egy kis meglepetés :) :
    http://izharmonikus.blogspot.hu/2013/06/best-blog-dij.html

    Hédi

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt Szerkesztő!

    A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

    Az együttműködését előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Kovács Zsolt, Projektvezető

    iNNOField Kft

    VálaszTörlés