Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
6 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
fél pohár natúr joghurt
6 dkg étcsoki
8 dkg áfonya
10 dkg darált mandula
1,5 teáskanál sütőpor
100 ml tejszín
1 evőkanál porcukor
2 teáskanál habfixáló
10 dkg áfonya
- Az olvasztott vajat, a tojást, a joghurtot, a cukrot és a kakaóport krémesre keverjük, majd az étcsokit felolvasztjuk és a krémhez forgatjuk.
- A mandulát finomra daráljuk, és a sütőporral együtt a krémhez adjuk.
- A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vékonyan kivajazzuk és belisztezzük. A tésztát beleöntjük és egyenletesen elosztjuk a formában.
- A 8 dkg áfonyát a tészta tetejére tesszük, és mehet az egész az előmelegített sütőbe.
- 35-40 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
- 5 dkg áfonyát kevés cukorral pár perc alatt felmelegítünk, közben a szemeket összetörjük.
- A tejszínt a porcukorral és a fixálóval keményre verjük, majd ha az áfonyapüré kihűlt, azt a tejszínhez öntjük és márványosra keverjük vele.
- A kihűlt tészta tetejére simítjuk a krémet, majd a maradék áfonyával díszítjük.
- 1 órára a hűtőbe tesszük.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés