2013. július 27., szombat

Áfonyás-csokis lisztmentes torta



Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
6 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
fél pohár natúr joghurt
6 dkg étcsoki
8 dkg áfonya
10 dkg darált mandula
1,5 teáskanál sütőpor

100 ml tejszín
1 evőkanál porcukor
2 teáskanál habfixáló
10 dkg áfonya


  • Az olvasztott vajat, a tojást, a joghurtot, a cukrot és a kakaóport krémesre keverjük, majd az étcsokit felolvasztjuk és a krémhez forgatjuk. 
  • A mandulát finomra daráljuk, és a sütőporral együtt a krémhez adjuk.
  • A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral,  az oldalát vékonyan kivajazzuk és belisztezzük. A tésztát beleöntjük és egyenletesen elosztjuk a formában.
  • A 8 dkg áfonyát a tészta tetejére tesszük, és mehet az egész az előmelegített sütőbe.
  • 35-40 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  • 5 dkg áfonyát kevés cukorral pár perc alatt felmelegítünk, közben a szemeket összetörjük.
  • A tejszínt a porcukorral és a fixálóval keményre verjük, majd ha az áfonyapüré kihűlt, azt a tejszínhez öntjük és márványosra keverjük vele.
  • A kihűlt tészta tetejére simítjuk a krémet, majd a maradék áfonyával díszítjük.
  • 1 órára a hűtőbe tesszük.

1 megjegyzés: