Hozzávalók (egy 18 cm-es formához):
A torta alapjához:
170 gr keksz (pl. zabkeksz)
70 gr vaj
A krémhez:
250 gr mascarpone
250 gr gesztenyepüré
3 ek nádcukor
1 nagyobb tojás
2 ek tejföl
1 ek liszt
A tetejére:
lekvár (pl. szilva vagy meggy)
kakaópor
- A kekszet összetörjük vagy ledaráljuk, és az olvasztott vajjal összegyúrjuk. A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a kekszes masszát egyenletesen rásimítjuk, és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük (150-160 fokon).
- A mascarpone-t elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a tojást, végül a villával áttört gesztenyepürét.
- A keksz alapot kivesszük a sütőből, és kicsit hűlni hagyjuk. A formát kívülről körbeborítjuk alufóliával (ha a vaj kifolyna a formából, ez felfogja).
- A krémet a kekszes alapra öntjük, majd kb. 50 percig közepes hőmérsékleten sütjük.
- Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, így másnap könnyebben szeletelhető.
- A tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, majd megszórjuk kakaóporral.
Nagyon guszta! :) Kedvemre való süti.
VálaszTörlésÉrdemes megsütni, nagyon finom :)
VálaszTörlés