2014. október 21., kedd

Gesztenyés sajttorta


Hozzávalók (egy 18 cm-es formához):
A torta alapjához:
170 gr keksz (pl. zabkeksz)
70 gr vaj
A krémhez:
250 gr mascarpone
250 gr gesztenyepüré
3 ek nádcukor
1 nagyobb tojás
2 ek tejföl
1 ek liszt
A tetejére:
lekvár (pl. szilva vagy meggy)
kakaópor


  • A kekszet összetörjük vagy ledaráljuk, és az olvasztott vajjal összegyúrjuk. A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a kekszes masszát egyenletesen rásimítjuk, és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük (150-160 fokon).
  • A mascarpone-t elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a tojást, végül a villával áttört gesztenyepürét.
  • A keksz alapot kivesszük a sütőből, és kicsit hűlni hagyjuk. A formát kívülről körbeborítjuk alufóliával (ha a vaj kifolyna a formából, ez felfogja).
  • A krémet a kekszes alapra öntjük, majd kb. 50 percig közepes hőmérsékleten sütjük.
  • Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, így másnap könnyebben szeletelhető.
  • A tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, majd megszórjuk kakaóporral.

2 megjegyzés: