Hozzávalók (8 darabhoz):
35 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 tk cukor
1 tk só
2,5 dkg vaj
1 ek tej a kiflik megkenéséhez
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A liszthez adom a sót és az olvasztott vajat, majd az élesztőt is.
- Alaposan kigyúrom a tésztát és kétfelé osztom. Ezután mind a két részt vékonyra nyújtom, és az így kapott kör alakot négy részre vágom. A háromszögeket kicsit kinyújtom és a hosszanti oldala felől feltekerem.
- A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, megkenem a tetejüket kevés tejjel.
- Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm (a sütőbe teszek egy vízzel félig felöntött másik tepsit is, hogy a kiflik gőzfürdőben tudjanak sülni).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése