Roppant könnyen elkészíthető hústekercsek ropogós szalonnával és sajttal.
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg csirkemell
1 csomag szeletelt bacon (12 szeletes)
2 gerezd fokhagyma
2 dl tej
só, bors
kb. 2 ek tejföl
12 szelet mozzarella
A húst, ha lehet, még előző este felszeletelem, sóval, borssal és a fokhagymával beízesítve egy edénybe sorakoztatom őket, majd felöntöm annyi tejjel, amennyi ellepi. Reggelig a hűtőben pihennek. Másnap a hússzeleteket egyenként (vagy ha kisebbekre vágtuk, akár kettesével is) a lefektetett baconre tesszük, megkenjük egy kevés tejföllel, és szorosan feltekerjük. A csigákat a 12 lyukas muffin-sütőbe teszem, úgy, hogy mindegyik mélyedésbe jusson egy. Ezt addig folytatom, amíg minden hús és bacon el nem fogy. A muffin-sütő azért kiváló ehhez, mert a tekercsek nehezebben dőlnek oldalra és nem is nyílnak szét könnyen. Kevés vizet öntök mindegyik alá. A sütőt 180 fokra előmelegítem, a csigákat pedig kb. 50 percig sütöm, amíg a bacon széle már jó ropogós lesz. Ekkor mindegyik tekercs tetejére rakok egy mozzarella szeletet és pirulás tovább sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése