2012. február 19., vasárnap

Pikáns répakrémleves

Újabb fantasztikus levesreceptre bukkantam, mely egy könnyed ebéd első fogásának kitűnő!


Hozzávaló (6 személyre):
4 közepes répa
2 szem burgonya
egy fél alma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint kömény, só, darált színes bors, kakukkfű
1 kk pirospaprika
kevés fehérborecet

A répákat megtisztítom és felkarikázom. A burgonyákat és az almát szintén megpucolom és kockára vágom. A vöröshagymát felaprítom és kevés olajon a zúzott fokhagymával pár percig pirítom. Ezután rászórom a fűszereket (a köményt, a darált borsot és a kakukkfüvet, valamint a pirospaprikát) és 1-2 perc múlva a répát, majd a burgonyát is hozzáadom. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és megsózom. Amikor már forr, az almát is beleteszem, és addig főzöm az egészet, amíg minden meg nem puhult. Botmixerrel pépesítem, egy kevés vizet adok még hozzá, majd ízlés szerint fehérborecettel teszem pikánsabbá. Szükség esetén tovább fűszerezem. 25-30 perc alatt készen is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése