2012. június 2., szombat

Kolbászos pogácsa


Két hosszú hónap után ismét jutott időm, hogy valamiből bejegyzés készüljön :)
A pogácsáim sorát most egy új verzióval gazdagítottam, így született meg a kolbászos pogácsa!
  • Az alaprecept a korábbi bejegyzéseim alap hozzávalóival egyezik meg, annyi különbséggel, hogy az 50 dkg liszt 40-10 arányban fehérlisztből és kukoricalisztből áll, valamint a tészta instant élesztővel készült. 
  • Ehhez szükséges még egy fél szél füstölt, nem túl száraz kolbász (én csemegét használtam), melyet karikákra vágtam, aztán pedig apró darabokra szedtem. 
  • A darabkákat az összegyűrt tésztába aztán alaposan beledolgoztam, és 5-6-szor leveleztem. 
  • Egy éjszakát a hűtőben pihent, aztán 180 fokon sült, amíg szép piros nem lett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése