2016. január 10., vasárnap

Ajváros csirke avokádós bulgurral


Hozzávalók 4 személyre
a húshoz:
1 kg csirkemell filé
35 dkg  ajvár
4 gerezd fokhagyma
bors
morzsolt kakukkfű
4 teáskanál olivaolaj
a körethez:
40 dkg barna bulgur
1 avokádó
2 teáskanál só

  • A csirkemellet négy felé osztjuk, sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük. 
  • Mindkét oldalukat megkenjük ajvárral, majd külön-külön alufóliába csomagoljuk. Az alufóliába egy-egy gerezd fokhagymát és kevés olivaolajat is teszünk. 
  • Az így kapott csomagokat egy tepsibe fektetjük, amibe kevés vizet teszünk. 
  • 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 percig sütjük. A sütési idő végével a fóliákat kibontjuk és további 20 percig sütjük a csirkét.
  • A bulgurt kétszeres mennyiségű, sós vízben, alacsony lángon, kevergetés nélkül főzzük 25 percig. Tálalás előtt apróra vágott avokádót keverünk hozzá.
  • A csirkemelleket felszeleteljük, és az avokádós bulgurra helyezve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése