2016. január 10., vasárnap

Banános-mogyorókrémes pohárkrém



Hozzávalók 2 pohárhoz:
2 banán
25 dkg mascarpone
15 dkg mogyorókrém
1 evőkanál porcukor
8 dkg kakaós keksz
5 dkg egész mogyoró



  • A kakaós kekszet durvára daráljuk. A mascarpone harmadát a porcukorral simára keverjük. 
  • Az egyik banánt villával összetörjük, majd a mascarpone második harmadával összeforgatjuk. A másik banán ¾-ét felkockázzuk, a maradékot pedig felszeleteljük és a díszítéshez használjuk majd. 
  • A mascarpone utolsó harmadát a mogyorókrémmel elkeverjük.
  • A pohárkrém elkészítését a darált keksszel kezdjük, arra tesszük a banánpürét, majd egy keveset a felkockázott banánból. Ezután a mogyorókrém következik, amire pár szem mogyorót szórunk, és végül a porcukorral elkevert mascarpone jön. 
  • A rétegezést így folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok. 
  • A pohárkrémeket a banánszeletekkel és kevés mogyoróval díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése