Hozzávalók 2 pohárhoz:
2 banán
25 dkg mascarpone
15 dkg mogyorókrém
1 evőkanál porcukor
8 dkg kakaós keksz
5 dkg egész mogyoró
- A kakaós kekszet durvára daráljuk. A mascarpone harmadát a porcukorral simára keverjük.
- Az egyik banánt villával összetörjük, majd a mascarpone második harmadával összeforgatjuk. A másik banán ¾-ét felkockázzuk, a maradékot pedig felszeleteljük és a díszítéshez használjuk majd.
- A mascarpone utolsó harmadát a mogyorókrémmel elkeverjük.
- A pohárkrém elkészítését a darált keksszel kezdjük, arra tesszük a banánpürét, majd egy keveset a felkockázott banánból. Ezután a mogyorókrém következik, amire pár szem mogyorót szórunk, és végül a porcukorral elkevert mascarpone jön.
- A rétegezést így folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
- A pohárkrémeket a banánszeletekkel és kevés mogyoróval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése