Hozzávalók 4 kenyérhez:
60 dkg teljes kiőrlésű liszt
7 g instant élesztő
5 dl langyos víz
½ dl olívaolaj
1 csapott evőkanál só
5 dkg aszalt paradicsom
a fűszervajhoz
5 dkg vaj
6-8 levél friss bazsalikom
só
- Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk, miközben a lisztet egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót, majd az élesztőt is. Lazán összekeverjük a tésztát, és 10 percig pihentetjük.
- Az aszalt paradicsomot felkockázzuk, a masszához adjuk. Ezt követően az egészet átgyúrjuk a lágy, ragacsos tésztát kapunk.
- Egy másik tálba öntjük az olajat, és ebbe áttesszük a kenyértésztát, úgy, hogy mindenhol olajos legyen. Meleg helyen, lefedve 1 órán át kelesztjük.
- Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, majd négy részre osztjuk.
- A négy cipóból hosszúkás hengereket formázunk, és végeit ellentétes irányba megtekerjük.
- A kenyereket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 10-15 percig pihentetjük. 160 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.
A puha vajat kevés sóval és a
finomra vágott bazsalikommal elkeverjük, és a kenyérre kenve fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése