Hozzávalók:
25 dkg tészta (pl. rigatoni)
8 dkg lencse
1 kisebb padlizsán
1 kápia paprika
5 dkg feta sajt
3 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg rukola
5 g friss koriander
só
bors
- A tésztát, és a lencsét sós vízben kifőzzük, mindkettőt kihűtjük.
- A padlizsánt felkarikázzuk, kis háromszögekre vágjuk és kevés sóval megszórva, olívaolajon átpirítjuk.
- A paprikát felcsíkozzuk és olajon kicsit átsütjük.
- A rukolát és a koriandert összetépkedjük.
- Egy nagy tálba teszünk az eddig előkészített alapanyagokat, meglocsoljuk az ecettel és az olajjal, borssal, és ha még szükséges, sóval ízesítjük.
- Alaposan összeforgatjuk a salátát, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek.
- Tálaláskor megszórjuk morzsolt fetával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése