Hozzávalók (12 db-hoz)*:
2 tojás
5 csapott ek cukor
1 pohár natúr joghurt
0,75 dl olaj
9 púpozott ek liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg áfonya
ízlés szerinti mennyiségű étcsoki (kb. fél tábla)
a díszítéshez:
5 dkg áfonya
3 ek mascarpone
1 tk porcukor
- A tojásokat a cukorral felverjük, hozzáadjuk a joghurtot és az olajat is.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojáshoz adjuk.
- A csokit apróra vágjuk, és a megmosott áfonya felével a tésztához tesszük. Alaposan elkeverjük az egészet.
- A masszát muffinpapírokkal bélelt formába adagoljuk, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- A kihűlt muffinok tetejét összetört áfonyával és porcukorral elkevert mascarponéval díszíthetjük, pár áfonyaszem kíséretében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése