2016. július 16., szombat

Klasszikus túrógombóc



Hozzávalók (kb. 20-22 db kisebb gombóchoz):
45 dkg túró
3 tojás
2 dl búzadara
csipet só
tejföl
porcukor
olaj
zsemlemorzsa



  • A túrót villával áttörjük, összekeverjük a három egész tojással, hozzáadjuk a búzadarát és kevés sót is. (A masszához ízlés szerint kevés citromlevet vagy vaníliás cukrot is tehetünk.) Alaposan átkeverjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
  • A zsemlemorzsát olajon aranybarnára pirítjuk.
  • A gombócokat kézzel kiformázzuk, forró, de nem lobogó vízben kifőzzük. Amikor feljöttek a felszínre, onnantól számítva 2-3 percig még főzzük, majd a megpirult morzsára szedjük. Abban átforgatjuk, aztán porcukorral kikevert tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése