Hozzávalók:
a főzelékhez:
50 dkg zöldborsó
fél fej vöröshagyma
1 közepes burgonya
friss bazsalikom
kevés tej
só
cukor
a pogácsákhoz:
2 közepes cukkini
1 tojás
zsemlemorzsa
só
bors
- A megtisztított borsót feltesszük főni a hagymával és a felkockázott krumplival, sóval és kevés cukorral ízesítjük. Pár levél friss bazsalikomot is teszünk hozzá. Ha minden zöldség megfőtt, csak egy kevés vizet hagyunk rajta, a borsó felét (egész szemek) kivesszük. A maradékot összeturmixoljuk, visszaöntjük hozzá a kivett borsószemeket. Kevés tejet öntünk rá, és egyet még forralunk rajta. Ha szükséges, sóval és cukorral ízesítjük.
- A cukkiniket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A levéből aztán alaposan kicsavarjuk, hozzáadunk egy egész tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy kézzel formázni tudjuk a pogácsákat. Kis korongokat készítünk a masszából és megforgatjuk őket zsemlemorzsában. Kevés olívaolajon, egy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése