2016. július 1., péntek

Málnás-barackos kevert süti


Hozzávalók (egy 23x20-as formához):
20 dkg búzaliszt
15 dkg rétesliszt
10 dkg porcukor
3/4 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
egy csipet só
7,5 dkg vaj
2 tojás
2 dl tej
kevés citromlé
málna
őszibarack


  • A kétféle lisztet összekeverjük és hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. A puha vajat, a tojásokat, a tejet és a citrom levét is a tálba tesszük, majd a tésztát alaposan kikeverjük.
  • Egy sütőformába öntjük (szilikon sütőformát használtam, azt egy kevés olajjal kenjük ki), és egyenletesen eloszlatjuk a masszát.
  • A barackot (ízlés szerint 1-2 db) meghámozzuk és felkockázzuk, és egy marék málnával együtt a tészta tetejére sorakoztatjuk.
  • Előmelegített sütőben, 160-170 fokon addig sütjük, amíg a tészta közepe is átsült (ezt tűvel ellenőrizzük).
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése