2016. március 15., kedd

Medvehagymás pogácsa


Hozzávalók (24 közepes méretű pogácsához):
50 dkg liszt
3 kk só
3 dkg élesztő
fél dl tej
1 tk cukor
1 kis pohár tejföl
25 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 csokor medvehagyma

+ 1 tojás a pogácsák megkenéséhez

  • Az élesztőt a langyos, cukor tejben felfuttatjuk.
  • A liszthez adjuk a sót, a puha margarint, a két tojás sárgáját és a tejfölt, majd a felfutott élesztőt. A medvehagymát apróra vágjuk, és a többi hozzávalóhoz adjuk.
  • A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 1-1,5 órát kelesztjük meleg helyen, lefedve.
  • Ha megkelt, kilisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát  és párszor hajtogajtuk. 
  • A tetejét késsel bevagdossuk, és egy közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
  • Tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, a tetejüket a felvert egész tojással megkenjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése