Hozzávalók (24 közepes méretű pogácsához):
50 dkg liszt
3 kk só
3 dkg élesztő
fél dl tej
1 tk cukor
1 kis pohár tejföl
25 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 csokor medvehagyma
+ 1 tojás a pogácsák megkenéséhez
- Az élesztőt a langyos, cukor tejben felfuttatjuk.
- A liszthez adjuk a sót, a puha margarint, a két tojás sárgáját és a tejfölt, majd a felfutott élesztőt. A medvehagymát apróra vágjuk, és a többi hozzávalóhoz adjuk.
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 1-1,5 órát kelesztjük meleg helyen, lefedve.
- Ha megkelt, kilisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát és párszor hajtogajtuk.
- A tetejét késsel bevagdossuk, és egy közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
- Tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, a tetejüket a felvert egész tojással megkenjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése