2016. február 2., kedd

Kakaós tekercsek málnaszósszal





Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 tojás sárgája
2 dl tejszín
1 tk só
3 ek cukor
a kakaós töltelékhez:
4 ek kakaópor
3 ek porcukor
kb. 0,5 dl víz
a málnaszószhoz:
pár szem málna
kevés cukor 

tojás a kenéshez



  • Az élesztőt elmorzsoljuk a tejben, majd futtatás nélkül a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojás sárgáját és a tejszínt is. Jól kidolgozzuk a tésztát, ha szükséges, kevés lisztet adunk még hozzá.
  • Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
  • A kakaóport simára keverjük a porcukorral és a vízzel.
  • Kelesztés után egy jól belisztezett deszkán átgyúrjuk és kb. 0,5 cm-esre nyújtjuk a tésztát. A felét megkenjük kakaóval.
  • A téglalap üres oldalát áthajtjuk a másik felére, majd éles késsel, hosszú 1-1,5 cm széles csíkokat vágunk belőle.
  • A csíkok egyik végét a tenyerünkbe tesszük, és az ujjainkon körbetekerjük a tésztát, majd levesszük, és a tészta végét (kb. 15 cm) merőlegesen áthajtjuk a tekercsen, hogy az az egészet átfogja.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, megkenjük a tetejüket a felvert tojással, majd előmelegített sütőben megsütjük a tekercseket.
  • Pár szem málnát kevés cukorral egy edényben rövid ideig melegítünk, közben villával összetörjük. A málnaszószt a kihűlt tekercsek tetejére csurgatjuk.





Az alaptészta receptjét Limaránál találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése