2017. január 21., szombat

Mini baracklekváros bukta




Hozzávalók (24 db-hoz):
50 dkg liszt
5 ek cukor
3,5 dl tej
1 tojás
20 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
1 kk só
baracklekvár





  • Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben elmorzsolom, majd ha felfutott, a liszthez teszem. A liszthez adom még a cukrot, a sót, 10 dkg olvasztott vajat és a maradék tejet, és a tésztát alaposan kidolgozom (ha szükséges, kevés lisztet adok még hozzá; a tészta legyen puha és jól gyúrható, ne ragadjon). 15 percet pihentetem letakarva. Ezután újra átgyúrom, és 45 percig kelesztem.
  • Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vékony téglalappá nyújtom, és 24 db 8x8 cm-es négyzetre osztom. A négyzetekre lekvárt teszek, és feltekerem bukta formára.
  • A maradék 10 dkg vajat is megolvasztom, egy részével kikenek egy tepsit. A buktákat, hajtással lefelé, a tepsibe sorakoztatom (szorosan rakom egymás mellé a buktákat, hogy csak felfelé tudjanak majd nőni a hőtől), úgy, hogy a tetejüket és az oldalukat megkenem vajjal, mielőtt a soron következőt mellé raknám. Erre azért van szükség, hogy ne ragadjanak össze a bukták.
  • Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütöm őket. Porcukorral meghintem a tetejüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése