Hozzávalók (egy 18 cm-es formához):
a brownie-hoz:
35 g liszt
85 g cukor
65 g vaj
65 g étcsokoládé
1 tojás
a ganache-hoz:
fél dl tejszín
50 g csokoládé
sótlan pisztácia
- A brownie-val kezdünk: a puha vajat krémesre keverjük a cukorral és hozzáadjuk a tojást is. Mindezeket a liszthez adjuk és elkeverjük. A csokoládét felolvasztjuk és ezt is a többi hozzávalóhoz adjuk. Miután alaposan elkevertük, sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott és kilisztezett), kapcsos tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Mielőtt a krémet rákenjük, várjuk meg, amíg a tészta kihűl.
- A tejszínt forrásig melegítjük, félrehúzzuk a tűzről, beledaraboljuk a csokoládét és elkeverjük. Amikor kihűlt, habverővel átkeverjük. A brownie alap tetejére simítjuk, és megszórjuk durvára tört, sótlan pisztáciával (ha csak sósat kapunk, akkor kibontjuk a héjából, vízsugár alatt lemossuk a sót és papírtörlőn megszárítjuk a szemeket).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése