Hozzávalók (egy 18 cm-es tortaformához):
a sajttortához:
250 g mascarpone
1 tojás
1 csapott ek liszt
1 ek tejföl
1 csapott ek porcukor
100 g keksz
70 g vaj
az ananász mousse-hoz:
egy fél, érett ananász
125 ml habtejszín
15 g zselatinfix
1 csapott ek cukor
1 ek porcukor
csipet só
- A kekszet ledaráljuk, és az olvasztott vajjal eldolgozzuk. Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, erre rányomkodjuk a vajas kekszet és előmelegített sütőben, 150-160 fokon 10 percig sütjük.
- Közben a mascaponét elkeverjük a tojással, tejföllel, liszttel és a porcukorral, majd a 10 perc sütés után a kekszes rétegre öntjük. Kb. 45-50 percig sütjük az eddigi hőfokon.
- Az ananászt felkockázzuk (a középső, kemény részt kivágjuk), és egy lábasban feltesszük főni kevés vízzel, úgy, hogy a víz ellepje a kockákat. Addig főzzük, amíg teljesen puha nem lesz. Ha elkészült, botmixerrel összetörjük, egy csapott evőkanál cukrot adunk hozzá. Megvárjuk, amíg kihűl és a zselatinfixet is belekeverjük. A habtejszínt a porcukorral és a sóval kemény habbá verjük, majd az ananászpüréhez forgatjuk. Egy órára a hűtőbe tesszük.
- Ezután, ha a sajttorta is kihűlt, az ananászhabot rákanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta. Pár órára tegyük vissza a hűtőbe, hogy könnyen tudjuk szeletelni.
Az ananász mousse ötletéért köszönet imbisz blogjának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése