2017. február 11., szombat

Mandulás madeleine reszelt narancshéjjal





Hozzávalók (44-46 db-hoz):
100 g darált mandula
4 tojás
160 g cukor
180 g olvasztott vaj
125 g liszt
8 g sütőpor
6 g szárított, reszelt narancshéj (elhagyható)
csipet só




  • A tojásokat a cukorral addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  • A lisztet elkeverjük a sütőporral és a finomra darált mandulával, és fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Egy csipet sóval és a narancshéjjal ízesítjük és simára keverjük.
  • A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A madeleine formát (ha nem szilikon) kivajazzuk és kilisztezzük, majd egy kanállal adagolva a kis formákat  3/4-ig töltjük a masszával.
  • 10-12 percig sütjük adagonként: amikor a széle már aranybarna, kivesszük és egy tompa hegyű kés segítségével kivesszük a madeleine-ket a formából. Egy rácson hagyjuk őket kihűlni, tálalás előtt pedig porcukorral meghintjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése