Hozzávalók:
a torta alapjához:
7 dkg darált keksz
15 dkg őrölt mandula
10 dkg vaj
2 ek porcukor
a citromkrémhez:
2 egész tojás
2 tojás sárgája
15 dkg cukor
3 citrom leve és reszelt héja
2 ek tejszín
10 dkg vaj felkockázva
az epres réteghez:
1 marék eper
1 ek cukor
2 lapzselatin
150 ml tejszín
1 kk habfixáló
1 ek porcukor
- A kekszet, a mandulát, a porcukrot és a puha vajat összedolgozzuk, és egy piteformába (lehetőleg kivehető aljú) nyomkodjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük.
- A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. Hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, a tojásokat, a 2 evőkanál tejszínt, és gőz felett krémmé főzzük (kb. 10-15 perc). Ha besűrűsödött, kockánként hozzáadjuk a vajat és egyneművé keverjük. Szobahőmérsékletűre hűtjük. Ha kihűlt, a kekszes rétegre öntjük, és az egészet visszatesszük a hűtőbe.
- Az epret pürésítjük, cukorral ízesítjük és hozzáadjuk a lapzselatint a csomagoláson előírt módon. A tejszín felverjük az 1 evőkanál porcukorral és a habfixálóval.
- Az eperpürét és a tejszínhabot a citromos rétegre tesszük, márványosra keverjük.
- Eperrel és pisztáciával (elhagyható) díszítjük.
- Egy éjszakán át állni hagyjuk a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése