2017. május 23., kedd

Meggyes cobbler vaníliafagylalttal


Hozzávalók 4 személynek:
a töltelékhez
25 dkg meggy
2 evőkanál cukor
1 evőkanál keményítő
a tésztához
8 dkg liszt
6 dkg rétesliszt
5 dkg hideg vaj
fél tojás
1 evőkanák cukor
1,5 evőkanál tej
a tálaláshoz vaníliafagylalt


  • A meggyet ízesítjük a cukorral, összekeverjük a keményítővel, és addig pihentetjük, amíg a tésztát összeállítjuk. Ehhez egy tálba szórjuk a kétféle lisztet, és elmorzsoljuk vele a vajat. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a tejet, majd az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. 
  • Egy piteformát vagy tepsit kivajazunk és belekanalazzuk a lecsepegtetett meggyet. A tésztából darabokat csípünk, az ujjaink között kissé szétnyomkodjuk és a meggyes töltelékre helyezzük.
  • Miután mindenhol fedi tészta a meggyet, a sütőformánkat előmelegített sütőbe toljuk és 160 fokon kb. 30-35 percig sütjük a cobblert. 
  • Langyosan, kis tálkákban tálaljuk és a tetejére egy gombóc vaníliafagyit teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése