2017. május 16., kedd
Bazsalikomkrémes pite kecskesajttal és aszalt paradicsommal
Hozzávalók 6 személynek:
a tésztához
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
1 tojás
1 csapott teáskanál só
5 cl hideg víz
a töltelékhez
1 nagy csokor friss bazsalikom
2 teáskanál olívaolaj
20 dkg mascarpone
4 evőkanál tejföl
1 tojás
1 teáskanál keményítő
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál só
1 teáskanál zsemlemorzsa
10 dkg aszalt paradicsom
5 dkg kecskesajt
A liszttel elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót és a tojást, és miközben gyúrjuk, fokozatosan beleöntjük a vizet. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd lefedve 10 percig pihentetjük. Ezalatt egy tálban a mascarponét elkeverjük a tejföllel és a tojással, hozzáadjuk a sót, a sütőport és a keményítőt, és csomómentesre keverjük. A bazsalikomot az olajjal krémesre aprítjuk robotgépben vagy egy mozsárban, a krémhez adjuk és abban márványosan elkeverjük. Egy 33x16 cm-es piteformát kivajazunk és kilisztezünk, a tésztát vékonyra nyújtjuk és belesimítjuk a sütőformába, úgy, hogy az csak a forma pereméig érjen. Megszórjuk a zsemlemorzsával és ráöntjük a tölteléket. Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45 percig sütjük 140 fokon. Amikor a töltelék már megszilárdult és a tészta széle is barnul, kivesszük a sütőből, a felvágott aszalt paradicsomot ráhelyezzük, rámorzsoljuk a kecskesajtot és még 20 percig 180 fokon sütjük. Salátával kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése